Direktorka DZ u Bujanovcu: Građani ne poštuju mere, na pijaci kao na vašaru

Vesti 27. jul 202017:22 > 17:30
N1

Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu Lela Jovanović rekla je da nepoštovanje mera koje su uvedene vanrednom situacijom u tom gradu, kao i mera koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije, doprinose pogoršanju epidemiološke situacije.

Jovanović je za RTS kazala da građani Bujanovca ne poštuju obavezu korišćenja maske i održavanja međusobnog rastojanja.

„Danas je u Bujanovcu pijačni dan, a atmosfera je kao na vašaru. Retko ko nosi masku, a ne poštuje se ni zabrana okupljanja više od pet osoba“, navodi se na sajtu Radio-televizije Srbije.

Jovanović je rekla da se u tom gradu organizuju slavlja, svadbe i veselja što pogoršava epidemiološku situaciju.

„Po kafićima nema fizičke distance, maske se ne nose. Molim građane da ozbiljno shvate situaciju u opštini Bujanovac“, rekla je Jovanović.

Klinička slika ljudi koji se javljaju u kovid ambulante je raznolika: od onih s lakšim simptomima, do onih sa težim, koje smeštaju na Infektivno odeljenje Bolnice u Vranju.

„Broj građana se menja od dana do dana i kreće se od 60 do 90 dnevno, ali smo za vikend i danas imali porast broja pacijenata. Novoobolelih je 118, a čekaju se rezultati za još 19. Danas se tek uzimaju testovi za građane koji čekaju ispred ambulanti i ima ih puno“, izjavila je Jovanović.  

Još vesti o koronavirusu potražite u našem LIVE BLOGU i na stranici Koronavirus.