Velebit: Vučić demonstrira ličnu moć i pokazuje da je jedina bitna osoba

Vesti 27. jul 202020:38 > 20:48
N1

Politikolog Vuk Velebit izjavio je da je u Srbiji na delu "izigravanje demokratije", kada je u pitanju konstituisanje novog saziva skupštine i formiranje nove vlade, u situaciji gde postoji apsolutna većina.

Velebit je za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić demonstrira ličnu moć i pokazuje da je jedina institucija i jedina bitna osoba u Srbiji on, odnosno institucija predsednika.

PROČITAJTE I:

„Nije bitno ni ko će u suštini biti deo vlade, niti ko će biti premijer, niti ko će sedeti u toj skupštini niti čemu služi ta skupština. Najbitniji je on. Mislim da se na taj način zapravo pokazuje koja je njegova moć, a koja je moć institucija, odnosno da moć drugih institucija ne postoji“, rekao je Velebit.

On je dodao da je ljudima postalo nevažno ko će biti premijer a ko ministar, zato što su građani svesni toga da ko god to da bude, odluke se donositi iz Vučićevog kabineta.

„Odluke se ne donose na mestima na kojima bi zakonski trebalo da se donose, borbu sa koronom ne vode najstručniji ljudi, sve je toliko ispolitizovano da bi se pokazalo da je jedini čovek koji radi sve predsednik Republike. Mislim da se ovako pokazuje koliko drugo ništa nije bitno“, ocenio je Velebit.