DS nudi pravnu pomoć lekarima potpisnicima otvorenog pisma

Vesti 28. jul 202012:27 > 12:35
DS

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić pozvala je sve lekare potpisnike peticije "Ujedinjeni protiv kovida-19" da im se obrate ukoliko im je potrebna pravna pomoć zbog eventualnih posledica koje bi mogli da imaju zbog tog potpisa.

Rakić je rekla da se i svi drugi kojima je potprebna pravna pomoć zbog štetnih posledica koje bi mogli da imaju zbog drugačijeg mišljenja ili stava u odnosu na vlasti da se obrate na broj telefona 063/7865290 od devet do 17 sati ili na mejl [email protected]

Ginekolog u vršačkoj bolnici i članica DS Tatjana Vešović navela je, na konferenciji za novinare, da je jedna od prvihh potpisnika proglasa i da se za 30 godina rada u zdravstvenom sistemu uverila da on sada počiva isključivo na entuzijazmu zdravstvenih radnika.

DS

Vešović je istakla da, 10 dana od objavle proglasa i zahteva da se odgovori na pitanja, i dalje nema tačnog podatka o broju obolelih, zaraženih i umrlih.

„Lažiranje podataka, naglo popuštanje epidemioloških mera, dovelo je do toga da je zdravstveni sistem na ivici kolapsa“, smatra ona.

Na pitanje da li se pravna pomoć DS može tumačiti kao politička podrška, Vešović je upitala zar nije i krizni štab za borbu protv kovda-19 politički, jer ga je postavila Vlada Srbije.

„Mi ne govorimo o Srpskoj naprednoj stranci, već Kriznog štabu koji vodi epidemiju. Ovo jeste politika, ali zdravstvena politika“, zaključila je Vešović.

Sve o koronavirusu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.