UO RTS: Izbor novog generalnog direktora će biti transparentan i po zakonu

Vesti 28. jul 202013:59 > 14:03
N1

Upravni odbor Radio televizije Srbije saopštio je, povodom sve učestalijih napisa u tabloidima, na portalima i društvenim mrežama o postupku izbora generalnog direktora javnog servisa, "u kojima se iznose različite neosnovane i neistinite kvalifikacije", da će izborni postupak biti u skladu sa zakonom i na transparentan način.

Ističući da svi zainteresovani mogu imati uvid u tok i ishod procesa na način predviđen zakonom, Upravni odbor RTS poručuje da, s druge strane, očekuje da se pojedinci i mediji prema njima odnose u skladu sa zakonskim načelima.

„Potpuno smo svesni činjenice da izbor generalnog direktora RTS predstavlja za javnost interesantnu i značajnu temu. Iz tog razloga nas ne iznenađuju pokušaji različitih političkih i poslovnih centara moći i njihovih eksponenata da, preko javnosti, naprave pritisak na Upravni odbor. Na žalost, to neretko čine iznošenjem netačnih, uvredljivih i zlonamernih kvalifikacija koristeći pojedince i medije nad kojima imaju kontrolu“, ukazuje se u saopštenju.

Uz konatataciju da to „nije nova praksa ni u svetu, a ni kod nas i skoro da je postala deo izbornog folklora“, Upravni odbor RTS je poručio da 2zato neće odgovarati, demantovati, niti ulaziti u pojedinačne debate“ sa takvim pojedincima i medijima.