Ukupno 270 zaraženih koronavirusom u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji

Vesti 28. jul 202014:57 > 15:01
Shutterstock

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare koronavirus potvrđen je kod 173 korisnika i 97 zaposlenih.

Broj izlečenih korisnika je 644, a zaposlenih 245.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Mataruškoj Banji, Rumi, Beogradu (na Voždovcu i Bežanijskoj Kosi), u Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici i Novom Sadu, Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, domovima za stare u Surdulici, Smederevu i Kuli i domskom odeljenju Centra za socijalni rad u Brusu.

Virus je prisutan i u domovima za stare „Terza Eta“ u Priboju, „Trem“ u Donjem Dušniku, „Dom Topalović“ u Kladovu, „Adam plus“ u Kovačici, „Dom Zlatno srce“ na umci, „Nacionalni dom“ u Vladimircima, „Bonaca“ u Beogradu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice“ u Kragujevcu, domu za smeštaj odraslih Kulina, Ustanovi za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, agenciji za pružanje usluge pomoć u kući Nana u Beogradu i udruženju Karitas Šabac.

Koronavirus zabeležen je i u centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Leskovcu, Žablju i Titelu, Sečnju, Pančevu, kao i u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu (Zvezdara, Vračar, Barajevo, Čukarica), Mladenovac i Lazarevac, kao i u sigurnoj kući pri Centru za socijalni rad u Pančevu.

Virus je registrovan i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Beogradu, domu za lica ometena u razvoju „Srce u jabuci“ u Pančevu, Domu za decu ometenu u razvoju „Dr Nikola Šumenkiović“ Stamnica.

Sve o koronavirusu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.