Konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine zakazana za 31. jul

Izbori 2020 28. jul 202015:24 > 15:33
Skupština Vojvodine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula 2020. godine, osvojile poslaničke mandate u Skupštini AP Vojvodine.

Pastor je, na odvojenim sastancima u Skupštini AP Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima koalicije oko SNS, izborne liste oko SPS, zatim SVM, Vojvođanski front, Metla 2020, kao i izbornih lista „Za Kraljevinu Srbiju“ i SRS.

Prva sednica novog saziva vojvođanskog parlamenta biće održana 31. jula 2020. godine, u velikoj sali Kongresnog centra „Master“ Novosadskog sajma, sa početkom u 10 časova.

Na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, imenuje se generalni sekretar skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela.

Pastor je istakao da je sednicu zakazao u skladu sa obaveznim rokovima, te da će zbog epidemiološke situacije biti održana na Novosadskom sajmu, jer je zbog većeg prostora moguće primeneti sve mere prevencije i zaštite zdravlja, u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

On je naglasio da su sastanci sa predstavnicima izbornih lista protekli konstruktivno, te da se razgovaralo o svim važnim tehničkim i proceduralnim pitanjima vezanim za održavanje prve sednice, kao i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj sednici, formiranju poslaničkih grupa i radnih tela.