Počelo zaprašivanje komaraca u Beogradu, nastavlja se u sredu i četvrtak

Vesti 28. jul 202019:57 > 19:57
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će zaprašivanje komaraca u Beogradu biti obavljeno danas, u sredu i četvrtak.

„Prvo poletanje je bilo u 18 časova i imamo šest aviona od kojih će svaki pokriti po 2.000 hektara, a akcija će se nastaviti i u naredna dva dana. Danas se zaprašuje leva obala Dunava, delovi desne obale i Veliko ratno ostrvo. Biocidna sredstva koja se koriste bezbedna su za ljude i životinje, i sa te strane ne postoji nikakav rizik“, rekao je Radojičić u Beogradskoj hronici Radio-televizije Beograd.

On je naglasio da će uporedo sa zaprašivanjem iz vazduha biti nastavljeno i zaprašivanje sa zemlje.

„Na taj način pokrićemo celokupnu teritoriju koja je bitna za zaprašivanje komaraca. Podsećam da se komarci sa zemlje zaprašuju u tri termina, ujutro u tri časa, u 18 i 21 sat, tako da će ceo posao biti kvalitetno obavljen“, rekao je Radojičić. 

Kako je ranije rekao direktor Gradske čistoće Marko Popadić, danas će biti zaprašivani komarci u Krnjači, Kotežu, Borči, Ovči, Glogonjskom ritu, Jabučkom Ritu, Besnom Foku, Malomi Zbegu, Crvenki, Padinskoj Skeli, Dunavcu i Vrbovskom, preneo je Beoinfo.

Avioni će nadletati i Ratno ostrvo i deo desne obale Dunava odnosno površine Grocka, Ritopek, Gročanska Ada, Begaljica, Zaklopača, deo Leštana i Boleč.

U sredu iz vazduha će se tretirati Ada Ciganlija, Makiš, Ostružnica, Umka, Barič, Surčin, Surčinsko polje, Progar, Slanci do Kaluđerice, potez od Višnjičke banje do Kumodraža.

Površine na opštini Obrenovac, preciznije Zabran, Zabrežje, Urovci, Krtinska, Brgulice, Ratari, Skela, Ušće, Zvečka, Belo Polje, Mislodjin, Veliko polje, Brgule, Poljane, Piroman, Brović, Trstenica, Stubline, Grabovac, Jasenak, Draževac, Konatice, Baljevac, kao i Ugrinovci, Dobanovci i Batajnica, biće obuhvaćeni u četvrtak, kada se i završavaju akcije suzbijanja komaraca iz vazduha.