Upravnica pokušala da spreči radove na krovu, kaže – stanar hoće da proširi stan

Vesti 28. jul 202021:48 > 21:58
Južne vesti

Kako bi sprečila da se pod izgovorom adaptacije krova deo prostora na vrhu zgrade pripoji susednom stanu, kako to opisuje upravnica zgrade u Ulici Dragiše Cvetkovića Violeta Đorić, pokušala je na terenu da spreči građevinske radove.

Kako pišu Južne vesti, radnici su zastali sa radovima, ali upravnica očekuje da nadležni reaguju i stopiraju izgradnju.

Popravka krova zbog prokišnjavanja na zgradi u Ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu pretvorila se u proširivanje stana jednog od stanara, kažu oni koji stanuju u zgradi i koji strahuju da će se zato urušiti.

Stanari koji su dali saglasnost da se popravi krov ove zgrade svedoče da je komšija dobio zabranu za bilo koje druge radove, ali taj dogovor nije ispunio.

Nadgradnje krova je već bilo i ranije na istoj zgradi, kada je susedni uvećan za oko 40 kvadrata – svedoči upravnica zgrade.

Kažu da su se inspekcije proglasile nenadležnim ili nemaju ljude da izađu na teren, pa su u pomoć pozvali upravnicu zgrade.

Kada su prošle nedelje počeli radovi, upravnica Violeta Đorić pokušala je da zamoli radnike, pa i vlasnika, da stopiraju radove za koje kaže da nemaju dozvole, ali se to nije desilo. Zato je danas zvala policiju, koja nije došla da asistira, a pozvala je u pomoć i Južne vesti.

Na terenu su bile upravnica zgrade broj 57 i novinarka Južnih vesti, od kojih je, iako su se nalazile na krovu zgrade, vlasnica susednog stana tražila da izađu, pretila policijom i tužbama, iako su bile na krovu koji je vlasništvo svih stanara.

„Bolje je da ja dobijem sudski nalog, nego da građani dobiju nebezbedan krov“, kazala je Đorić.

Sudski nalog tražila je i od novinara za snimanje na krovu zgrade.

Radnici koji su bili na terenu kažu da nemaju ključ stana kroz koji su ušli do krova kako bi ga, kažu, samo pokrili, već tvrde da je on bio otključan.

Nakon što je vlasnica insistirala da novinarka i upravnica napuste krov, radnici su na kratko prestali sa radovima, ali se upravnica nada da ih neće ni nastavljati.

„Ja sam kontaktirala sve nadležne u gradu, pa i u Republici i nadam se da će se ovome stati na put, jer sumnjam da oni zapravo grade stan koji će kasnije uspeti da legalizuju, što bi bilo opasno po ostale stanare“, kaže upravnica.

Stanari kažu da se takođe nadaju da će neko reagovati i sprečiti izgradnju, jer je zgrada stara i već je potonula, pa su zabrinuti šta će biti ukoliko se ovi radovi na krovu nastave.