Odbornik: Za "oko sokolovo" kupljeni polovni "rendž roveri"

Vesti 30. jul 202016:02 > 16:07
N1

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda, advokat Miloš Pavlović, rekao je danas da tenderska dokumentacija pokazuje da su nabavljeni polovni džipovi "rendž rover" za fotografisanje nepropisnog parkiranja.

„Prethodne godine je firma GIM obavila kupovinu vozila istog proizvođača (Land Rover) kao što je sada Parking servis uradio prilikom nabavke ‘oka sokolovog’, a na osnovu tenderske dokumentacije jasno se može utvrditi da je reč o polovnim vozilima“, rekao je Pavlović za poratal Nova.rs, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

On je istakao da je 2019. godine GIM obavio kupovinu „lend rover“ vozila, ukupno 49, a ona su čak i snimljena na placu firme koja je obavila nabavku za Parking servis.

POVEZANE VESTI

„Mi nemamo dokaze da je to iz tog pravnog posla, ali osnovano sumnjamo da to može da bude taj deo nabavke. Ja imam informaciju da firma koja je učestvovala na tenderu Parking servisa, u okviru konzorcijuma na čelu sa ‘Britiš motorsom’, prodaje vozila i do godinu dana stara“, rekao je Pavlović.

On je naveo da je reč o sestri frimi „Britiš motorsa“, čiji je vlasnik supruga Ostoje Mijailovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika KK Partizan.

„Imajući u vidu da je registarska oznaka ovih vozila koja su u Parking servisu ’16’ i ’17’, te da su registrovana prethodne godine i da se, prema tenderskoj dokumentaciji nabavljaju sa godinom proizvodnje 2019. jasno se može zaključiti da je reč o polovnim vozilima“, rekao je Pavlović.

On je dodao da je nabavka oka skolovog klasičan primer ispumpavanja gradskog budžeta i nedomaćinskog poslovanja.