Jevtić: U selu kod Kline iz vozila pucano na kuću povratnika

Vesti 04. avg 202017:22 > 18:20
Tanjug

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić saopštio je da su danas u selu Vidanje kod Kline nepoznata lica pucala iz vozila na kuću povratnika Zorana Kostića.

„Danas oko 13 časova u Vidanju kod Kline nepoznata lica su pucala iz vozila na kuću povratnika Zorana Kostića. U tom trenutku Zoran je sa suprugom bio u kući“, napisao je Jevtić u objavi na Tviter nalogu, a preneo portal Kosovo onlajn.

Jevtić je dodao da su čaure pronadjene na kapiji na ulazu sa ulice.

„Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uvidjaj“, dodao je ministar.

Đurić: Silom bi da menjaju etničku sliku

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je današnji oružani napad na povratničku porodicu Kostić u Vidanju kod Kline „potvrda da na Kosovu i Metohiji, na teritoriji pod kontrolom privremenih vlasti u Prištini, i dalje postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu“.

Navodeći da „politički ekstremisti i dalje računaju s nasiljem kao sredstvom za ostvarenje svojih ciljeva“, Đurić je ocenio da „nigde u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora, i to samo zato što su druge nacije i vere“.

„Zoran Kostić i njegova supruga pukom srećom su prošli nepovredjeni, ali, da se ovako nešto više ne bi ponavljalo, medjunarodna zajednica najzad mora da počne da stvari naziva pravim imenom, a da oštrije reaguje na svaki akt nasilja sa odlikama terorizma“, naveo je Đurić a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dodao je da se nada da će istraga pokazati ko stoji iza napada na kuću porodice Kostić i da će počinioci biti uhapšeni, a da će političke strukture u Prištini preduzeti „iskrene korake ka stvaranju društvene klime u kojoj će ovako nešto biti nezamislivo“.