Đorđević: Cilj Srbije je da zadrži mlade u zemlji

Vesti 12. avg 202011:53 > 11:56
Shutterstock

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je povodom Međunarodnog dana mladih, da je prioritet Vlade Srbije kontinuirano i sistematsko ulaganje u unapređenje položaja mladih svih uzrasta i njihov ostanak u zemlji.

„Srbija ima mlade, obrazovane, talentovane i vredne ljude koje želi da zadrži, obezbedivši im bolje uslove za život, rad i napredak, ali i da vrati stručnjake koji su otišli u inostranstvo“, kazao je Đorđević i čestitao Dan mladih, saopštilo je ministarstvo.

Podsetio je da je radi sprečavanja migracija usvojena Strategija o ekonomskim migracijama koja je proistekla iz ideje i rada Koordinacionog tela za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Srbiji.

„Cilj Koordinacionog tela je da se stvori privredni i društveni ambijent kojim će se usporiti odlazak radno sposobnog stanovništva, ojačati veze sa dijasporom, podstaknuti povratne i cirkularne migracije, ali i privući strani državljani različitih obrazovnih profila“, istakao je Đorđević.

Ministar je kazao i da Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.

„Cilj Vlade je da se oni državljani, koji su otišli iz Srbije vrate u svoju zemlju, ali i da strani državljani svojim znanjem i radom pomognu u izgradnji bolje i jače Srbije“, poručio je Đorđević.