Vesić o optužbama za Oko sokolovo: Parking servis najavio tužbu, rešiti na sudu

Vesti 16. avg 202012:55 > 12:55
N1

Na optužbe pojedinih opozicionih političara da su Lend Roveri za sistem Oko sokolovo polovni i da je reč o automobilima koje je firma GIM kupila za policiju, kao i da je tender namešten za firmu Britiš motors odgovara zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je za N1 rekao da je parking servis najavio tužbu i da bi to trebalo rešiti na sudu.

„Ta stvar treba da se raspravi na sudu, to su nova vozila proizvedena prošle godine i nikako ne mogu da budu polovna“, kazao je on.

Parking servis je najavio tužbu, rekao je Vesić i dodao da za te optužbe na sudu mogu da se pokazu dokazi, ali da njih nema.

„Tender je raspisan prošle godine u junu, pre nego što smo sanjali da će se desiti korona i vanredno stanje, završen je u septembru i bio je javni tender na koji su mogle da se jave sve kompanije“, kazao je.

Vesić je rekao i da se na ulicama može videti da taj sistem opravdava svoje postojanje i da je dobar za Beograd.

„Tek ćemo za mesec dana videti prve efekte jer će ovi bahati vozači početi da dobijaju kazne i shvatiće da ovo nije igra i da će zaista biti kažnjeni“, naveo je.

Kako je kazao, u petak je pušteno prvih 1.348 kazni, koje su napisane od ponedeljka do četvrtka, a njihova vrednost 22 miliona dinara, ili nešto manje od 200.000 evra.

„Ali pošto imaju pravo da plate sa 50 odsto popusta, da kažemo da je vrednost tih kazni skoro 100.000 evra, koji će se sliti u gradsku kasu i čitav sistem će biti otplaćen za oko mesec dana“, zaključio je on.