Pritvor za lovca koji je iz nehata usmrtio drugog lovca

Vesti 18. avg 202017:20 > 17:22
N1

Osnovni sud u Nišu odredio je pritvor od 30 dana za Miroslava Č. (53) iz Gornjeg Dušnika, osumnjičenog da je u nedelju u toku lova na divlje svinje iz nehata ubio Predraga M. (53) iz Donjeg Dušnika.

„Pritvor je određen jer je sud našao da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke koji još nisu saslušani“, rečeno je agenciji Beta u Osnovnom sudu.

Miroslavu Č. pritvor je određen na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, u kojem je u toku dana i saslušan. On se sumnjiči da je počinio krivično delo nehatno lišenje života za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Predrag M. sahranjen je danas u Donjem Dušniku u prisustvu više od hiljadu meštana tog kraja. On je preminuo u nedelju oko 12 sati pošto je ranjen u lovu na divlje svinje u ataru sela Kaletinca.

Prema nezvaničnim informacijama, Predrag M. se nalazio u gustoj šumi kada je Miroslav Č. sa udaljenosti od oko 30 metara u njega ispalio dva metka, verujući da se radi o divljoj svinji. Predrag M. je zadobio više rana od sačme iz patrona lovačke puške, a jedno od zrna pogodilo ga je u arteriju u preponi.

Prijatelji sa kojima je bio u lovu pokušali su da mu zaustave krvarenje i prevezli su ga do deset kilometra udaljene ambulante u Donjem Dušniku, ali je tu preminuo.