Bolton o sastanku Beograda i Prištine: Veoma dobra prilika za Trampovu kampanju

Vesti 18. avg 202023:56 > 19. avg 2020 00:00
SAUL LOEB / AFP

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton izjavio je da će sastanak 2. septembra u Vašingtonu između predstavnika Kosova i Srbije američkom predsedniku biti veoma dobra prilika za kampanju i dodao da se nada da će ovaj događaj u Beloj kući pomoći stranama u pregovaračkom procesu.

„Mislim da bi ovo bila sjajna kampanja za predsednika Trampa. Nadam se da će ovo pomoći u pregovorima Kosova i Srbije“, rekao je Bolton, javlja Gazeta Ekspres.

POVEZANE VESTI

On je rekao da je Sjedinjenim Američkim Državama u interesu da reše svaki problem u regionu Balkana. „Mislim da je u interesu Sjedinjenih Država da razreše sve preostale sporove u regionu Balkana, kojih i dalje ima u velikom broju“, naglasio je Bolton.

Bolton je naveo da će nemogućnost normalizacije odnosa između Kosova i Srbije omogućiti Rusiji da nastavi rad na destabilizaciji regiona Balkana. „Mislim da nestabilnost izazvana nesposobnošću normalizacije odnosa između Kosova i Srbije daje Rusiji samo prostor da poveća tu nestabilnost“, istakao je.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, koji je u julu rekao da su Kosovo i Srbija razgovarali o mogućnosti razmene teritorija, rekao je da je u interesu Vašingtona da radi javno ili čak i iza zavese, kako bi sagledao mogućnost da Kosovo i Srbija krenu ka postizanju sporazuma, prenosi Kosovo Onlajn.

On kaže da ako to radi Trampova administracija, onda to pozdravlja.