DSS: Članovi koji budu glasali za koaliciju SNS na Starom gradu biće isključeni

Izbori 2020 24. avg 202017:23 > 17:27
N1

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da će odbornici te stranke koji prilikom formiranja vlasti u gradskoj opštini Stari grad budu glasali za koaliciju Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i SPAS-a Aleksandra Šapića, biti isključeni iz DSS.

DSS navodi da će odbornici Bojan Кalaba, Miljana Ostojić i Radoslav Novaković, koji su na proteklim lokalnim izborima izabrani na listi „Metla 2020-Miloš Jovanović – DSS“, a koji su najavili da će glasanjem podržati formiranje vlasti SNS-SPS-SPAS na opštini Stari grad, biti brisani iz članstva u Demokratskoj stranci Srbije, u skladu sa članom 6, Statuta Stranke.

„Takvom svojom odlukom, donetom suprotno odlukama organa stranke o zabrani pravljenja koalicija sa vladajućim strankama, a nesumnjivo iz koristoljublja, ovi odbornici direktno su prekršili stranačku disciplinu zbog čega će trpeti najstrožu disciplinsku meru“, navodi se u saopštenju DSS.

Predsednik DSS Miloš Jovanović ranije je izjavio da stranka nije deo vlasti u opštini Stari grad iako je podržala izbor predsednika skupštine te beogradske opštine iz redova Srpskog patriotskog saveza (SPAS) uz pomoć vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).