Hoti: Uzajamno priznavanje jedina tema bilo kog sastanka sa Srbijom

Vesti 29. avg 202019:51 > 19:54
AFP/Armend Nimani

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je da je uzajamno priznavanje jedina tema na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati sa predstavnicima Srbije.

Hoti je na Fejsbuku istakao da samo međusobno priznavanje normalizuje odnose između Kosova i Srbije, kao i da će to smiriti Balkan i Evropu.

POVEZANE VESTI

„Na bilo kom sastanku koji sam imao i koji ću imati sa predstavnicima Srbije, uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara sa njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova“, istakao je Hoti.

Prema njegovim rečima, Kosovo ostaje posvećeno dijalogu, jer je „evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom“.

„S obzirom na ovu potpunu jasnoću procesa, neću oklevati da se uključim u dijalog“ , naveo je Hoti i ponovio poziv političkim strankama na Kosovu da se pridruže tom procesu.

„Političko takmičenje između nas, koje bi trebalo da bude demokratsko i zasnovano na Ustavu Kosova, može i treba da se razvija za druge teme politike, ekonomije, obrazovanja, zdravstva i drugih oblasti“, ocenio je Hoti, prenosi Kosovo onlajn.

Predstavnici Kosova i Srbije sastaće se 4. septembra u Beloj kući.