Novi predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević iz SNS

Izbori 2020 05. sep 202011:03 > 11:10
Shutterstock

Za novog predsednika opštine Paraćin, na konstitutivnoj sednici, izabran je Vladimir Milićević sa liste "Aleksandar Vučić-Za našu decu".

Milićević je rekao da će novo rukovodstvo, nakon što vidi kakav je budžet, krenuti u „ozbiljan rad“.

„Moramo da preraspodelimo sredstva i krećemo sa izradom velikih projekata. Gradu su potrebne velike promene, naš cilj je da preporodimo Paraćin i daćemo sve od sebe da to učinimo“, rekao je Milićević.

On je naveo i da postoje projekati koji su trebali da budu završeni, koje „prethodna vlast nije uradila“, kao i da će ubuduće saradnja opštine Paraćin i republičkih institucija biti „mnogo bolja“.

„Nisu uradili projektnu dokumentaciju, a sredstva od republike su obezbeđena. Mi ćemo u najkraćem roku uraditi dokumentaciju i krenuti sa rekonstrukcijom bolnice u Paraćinu, škole ‘Radoje Domanović’ i Centra za socijalni rad. Radićemo projekte i od republičkih i evropskih sredstava. Gde god može da se dobije novac za projekte mi ćemo to raditi“, kazao je Milićević.

U novom sazivu lokalnog parlamenta, većinu ima Srpska napredna stranka, 28 od ukupno 55 odbornika.

Lista bivšeg predsednika opštine „Saša Paunović-Sigurno napred“ ima 14 odbornika, lista „Svi za Paraćin-Tomislav Šaletić“ pet, lista „Zdrava priča“ četiri, Socijalistička partija Srbije tri, a Jedinstvena Srbija jednog odbornika. 

Za predsednika Skupštine opštine Paraćin izabrana je Slavica Jovanović, diplomirani pravnik, a za zamenika Miloš Đokić, diplomirani politikolog i pravnik. 

Za zamenika predsednika opštine izabran je Milan Simić.

Svi su sa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, a izabrani su tajnim glasanjem, sa po 38 glasova „za“.