Vučić posle susreta sa evropskim komesarom za proširenje: Veoma dobar razgovor

Vesti 07. sep 202010:25 > 12:54
Tanjug / Instagram - Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Briselu, izjavio je da je imao "vrlo dobar razgovor" sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

„Veliko hvala komesaru za susedsku politiku i proširenje Oliveru Varheiju na značajnoj podršci koju EU pruža kroz ekonomski, politički i vrednosni doprinos napretku Srbije. Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor“, napisao je Vucic na profilu „Budućnost Srbije AV“ na Instagramu.

POVEZANE VESTI

Vučić, koji je objavio fotografiju na kojoj su on i Varheji, u nedelju je imao sastanke sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmerom.

U Briselu će danas biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU sastankom Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija. Tom sastanku su prethodili u nedelju sastanci na ekspertskom nivou

Domaćini današnjeg sastanka su visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i Lajčak.

Dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavljen je u julu sastancima Vučića i Hotija, posle 20 meseci prekida.

Vučić i Hoti su se pre Brisela u petak u Beloj kući obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali gotovo iste verzije dokumenta nazvanog „Ekonomska normalizacija“ koje se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Varheji saglasan sa Vučićem: Odličan razgovor

Evropski komesar za proširenje izjavio je da je imao „odličan razgovor“ s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Varheji je na Tviteru naveo da ga je Vučić „informisao o njegovim važnim sastancima i sporazumima“ potpisanim u petak u Beloj kući.

Dodao je da su razgovarali o daljem zajedničkom radu EU, Srbije i Kosova na osnovu dogovora iz Vašingtona.

Varheji je pozdravio današnji nastavak dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa pod okriljem EU.