Advokat Ćuruvijine dece: Očekujem otklanjanje nedostataka i osuđujuću presudu

Vesti 07. sep 202018:11 > 18:18
N1

Advokat Slobodan Ružić, punomoćnik dece ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jelenu i Radeta, rekao je da je očekivao da će Apelacioni sud potvrditi prvostepenu osuđujuću presudu, ali se nada da će veće Specijanog suda, koje je sudilo, otkloniti nedostatke na koje je ukazao Apelacioni sud i ponovo doneti osuđujuću presudu.

POVEZANE VESTI

 „Očekujem da ponovljeni postupak neće dugo trajati i očekujem da će opet biti doneta osuđujuća presuda“, rekao je Ružić za agenciju Beta, navodeći da u ovom trenutku ima samo najosnovniju informaciju.

Kako je naveo, „naravno da oštećeni i ja, kao njihov punomoćnik, nismo radosni zbog ove odluke“ o ukidanju presude.

To što je presuda ukinuta, rekao je Ružić, znači da Apelacioni sud smatra da nešto treba da se uradi bolje, ili ponovi neki dokaz, ili – da li je u pitanju samo taj element što je sud prilikom presuđivanja kao lice koje je pucalo u Ćuriviju označilo NN lice, a nije figuriralo u toku postupka – to ćemo da vidimo.

On je rekao da je „glavni problem ovog postupka vreme koje je prošlo od ubistava“ vlasnika i urednika listova Dnevni telegraf i Evropljanin, a to se sada i dalje prolonigira.

Prema njegovim rečima, taj ponovljeni postupak po pravilu ne traje mnogo i verovatno biti zakazan jedan ili dva pretresa, nakon čega će sud opet donetu odluku na koju postoji pravo žalbe.

„Dakle, najranije bi moglo da bude presudjeno krajem iduće godine“, ocenio je Ružić.