"Ćale ovo je za tebe": Petar Đurić dobio dokaz od suda da nije osuđivan

Vesti 08. sep 202016:43 > 19:35
Izvor: N1

Petar Đurić, koji i dalje traži istinu za oca koji je preminuo od kovida 19 u Zemunskoj bolnici, a za kog, kako piše u medicinskoj dokumentaciji, nije bilo respiratora, traži istinu pred sudom. Đurić je tužio Zemunsku bolnicu. Tim činom, kako kaže, ne samo da traži pravdu za svog preminulog oca, već želi da ohrabri sve one koji su doživeli bilo šta slično ili, kako kaže, bilo koju nepravdu od strane trenutne vlasti.

Zbog snimka sa demonstracija iz Beograda koji je obišao svet, Petar Đurić je u medijima bio predstavljen kao osoba sa kriminogenom prošlošću i kao neko ko ne govori istinu.

POVEZANE VESTI

 „Niko u Srbiji nije umro zbog nedostatka respiratora ili čekajući respirator“, rekla je premijerka Ana Brnabić 24. jula.

Međutim, Petar ubrzo u javnost izlazi sa dokumentacijom koju je dobio posle očeve smrti.

„Kontaktiran anesteziolog iz respiratornog centra radi prevođenja, trenutno bez slobodnih mesta te se nastavlja lečenje u jedinici intezivne nege. To slobodno mesto moj otac nikad nije dočekao“, rekao je Petar Đurić.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjave Petra Đurića kada je rekao da je to čovek sumnjive prošlosti i ponovio da Srbija ima respiratore.

„Ukupno ih danas imamo zajedno sa onim slobodnim iako se svaki dan povećava broj lica na respiratorima još 1.137 čistih kliničkih stacionarnih respiratora, ne govorim o invazivnim ili neinvazivnim ili kako se to već kaže, samo hoću da kažem koliko je država spremna i sve nam se to nalazi u Krnješevcima“, rekao je Vučić 12. jula.

Sin preminulog Ljubiše Đurića nastavio je da postavlja pitanje.

„Ja pitam gde je taj respirator na koji je moj otac trebalo da bude priključen – skladištu, luci, avionu, luci, brodu, na Marsu, gde“, pitao je Đurić.

N1

Odgovora nije bilo. Ministar zdravlja predložio je drugačije rešenje.

„Postoje organi koji se bave time, odete lepo u Tužilaštvo i vi i svi sa svim dokazima otvori se proces i radi se, ne bih vas više zadržavao“, rekao je Lončar.

Tako je Petar Đurić sada stigao do suda.

„Tužimo Zemunsku bolnicu koja nije reagovala, nažalost videli smo da se u našoj državi svi plaše za radno mesto i da u tom strahu da ne izgube radna mesta gube svoja građanska prava, svoju slobodu, svoje dostojanstvo, to smo videli u slučaju Dragoša Stojanovića, načelnika koji je morao da izađe i da laže za državne funkcionere“, rekao je Đurić.

Petar Đurić od suda je dobio i dokaze da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi ni jedan sudski postupak.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.