MUP: Advokat Ćuruvijine porodice iznosi paušalne tvrdnje o Kuraku

Vesti 10. sep 202016:00 > 16:02
Izvor: MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milosav Miličković izjavio je da advokat porodice Ćuruvija Slobodan Ružić nastavlja da iznosi paušalne tvrdnje o radu MUP-a u slučaju Miroslava Kuraka, optuženog da je bio neposredni izvršilac ubistva Slavka Ćuruvije.

Podsećamo advokat Ružić ranije danas za N1 je izjavio da smatra da neko štiti Kuraka, „između ostalog i neko ko je pripadnik policije i pripadnik BIA“.

On je postavio i nova pitanja MUP- vezana za izdavanje pasoša Kuraku, koji se nalazi u inostranstvu. Državni sekretar MUP-a Miličković u izjavi za javnost podseća „još jednom da je advokat Slobodan Ružić izneo apsolutnu neistinu da je optuženom Miroslavu Кuraku tokom postupka koji se vodi protiv njega produžen pasoš“.

POVEZANE VESTI

„Nove paušalne tvrdnje o radu Ministarstva unutrašnjih poslova, koje nastavlja da iznosi u pokušaju da objasni zašto je izneo prethodnu neistinu u najmanju ruku su neodgovorne, a svakako ne menjaju činjenice. Miroslavu Кuraku pasoš je izdat 2011. godine i od tada nije rađeno nikakvo produženje putne isprave, jer je dokument koji mu je izdat, u vreme prethodne vlasti, i dalje važeći“, naveo je Miličković, a prenosi MUP u saopštenju.

„Današnje Ružićevo pitanje da li MUP zna da je Кurak napustio Srbiju i da se nikada nije vratio, samo potvrđuje da je reč o omalovažavanju rada pripadnika MUP-a. Ružić je svakako upoznat sa činjenicom da je MUP, po nalogu nadležnog suda, raspisao 2014. za Кurakom međunarodnu Interpolovu poternicu. Od tada do danas kontaktirali smo sve države za koje smo imali saznanja da se navedeno lice nalazi na njihovoj teritoriji.

Povodom tvrdnje da ukoliko pripadnici MUP-a nisu dobili nikakav odgovor od navedenih država treba da odu u te zemlje, Ružić bi trebalo da pojasni kao pravnik da li obmanjuje javnost ili zaista veruje da srpski policajci mogu da uđu na teritoriju drugih država i sprovode hapšenja.I na kraju da se osvrnem i na današnje tvrdnje Rodoljuba Šabića, koji pokušava da politizuje ovu temu, zarad hitne odbrane i relativizacije postupaka prethodne vlasti.

Dovoljno je samo da ga podsetim da optužnica za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nije podignuta za sve vreme vlasti njegovih prijatelja iz bivšeg režima, već 2014. godine“, navodi se u saopštenju državnog sekretara.