Pokloni za Aleksandra Vučića

Vesti 11. sep 202018:51 > 18:57
Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Po emocijama koje je pokazao u javnosti, moglo bi se reći da su predsedniku Aleksandru Vučiću pokloni koje je dobio od Donalda Trampa važniji i od samog povoda za posetu Vašingtonu. Olovka i ključevi Bele kuće su poslednji u nizu protokolarnih darova koje je Vučić primio, a kojima se pohvalio medijima.

Sve što dobiju, funkcioneri su dužni da prijave Agenciji za borbu protiv korupcije. Kako se može videti, na javno dostupnim spiskovima, reč je o desetinama poklona. Međutim, samo o nekima od njih postoje vesti, a tek pojedini se “izbore” za pažnju poput – Trampove olovke.

Pištolj, puška, deonice Miloša Obrenovića, knjige, pas, plišana igračka – samo su neki od poklona koje su drugi državnici i poznate ličnosti uručili Vučiću.

Uz njih, predsednik Srbije je u medijima dobijao prostor i kada ti pokloni nisu bili deo protokola. Neki od njih stizali su od građana i bili su, blago rečeno, neuobičajeni. Podsetimo na sliku nepoznatog autora na kojoj su Sveta Petka, Vučić i fabričke hale, zatim tegla paprika uoči otvaranja kraka Koridora 10, punjene lignje za rođendan od porodice, majicu sa natpisom „Živeće ovaj narod“ šaljive Instagram stranice „Neguj mo srbski jezik“…

Pogledajte Istinomer Timeline o Vučićevom poklonima.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pronaći ovde.