Grupa građana predaje zahtev Vučiću za obustavu izgradnje kompleksa u Košutnjaku

Vesti 21. sep 202017:49 > 17:49
N1

Grupa građana "Bitka za Košutnjak" najavila je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sutra dostaviti zahtev da preduzme zakonski definisane procedure i time se kako su naveli, pridruži već podnetim zahtevima te građanske inicijative za obustavu izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa "Avala Studios" u Košutnjaku.

Oni su podsetili da su pre mesec dana predali zahtev „građaninu Aleksandru Vučiću“ sa molbom da svojim potpisom potvrdi da je njegova izjava kao građanina da na Košutnjaku „neće biti seče šume“, iskrena i u skladu sa Ustavom.

„Do danas nismo dobili nikakav odgovor. Prihvatamo da je eventualan odgovor građanina Aleksandra Vučića stvar dobre volje, a ne i njegova obaveza. Zbog toga sutra podnosimo novi zahtev, ovoga puta naslovljen na predsednika Aleksandra Vučića koji ovoga puta ima zakonsku obavezu da odgovori na naš zahtev“, stoji u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Navodi se da predsednik ima ustavna ovlašćenja „sa kojima ima mogućnost da potvrdi, do sada već tri svoje ranije date izjave da ‘neće biti seče Košutnjaka’ tako što bi iskoristio svoja ustavna ovlašćenja u zakonskoj proceduri“.

„Ujedno, to je i prilika da građanima Srbije kaže na osnovu kojih informacija je davao izjave da ‘neće biti seče’ Košutnjaka“, ocenili su iz grupe građana.

Najavili su da će zahtev predati u 9.30 časova na pisarnici Predsedništva Srbije u Beogradu.