Živković: Na sastanku opozicije o formiranju ideoloških kolona za naredne izbore

Vesti 24. sep 202020:00 > 20:07
Nova stranka

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je na današnjem sastanku opozicije tema razgovora bila priprema za naredne izbore, kako sledeće izbore ne bi dočekala nespremna. Živković je novinarima posle sastanka predstavnika opozicionih partija, koji je bio zatvoren za javnost, rekao kako se razgovaralo da se na naredne izbore izađe u ideološkim kolonama, ne zato što je to pouka iz Crne Gore, već zato što je to logično.

On je rekao kako ih ne bi iznenadilo da za godinu i po dana „mračni um predsednika Srbije raspiše i parlamentarne i pokrajinske izbore“.

POVEZANE VESTI

Današnjem sastanku u sedištu Nove stranke prisustvovali su predsednik predsednik Saveta Nove stranke Zoran Živković i Ares Movsesijan, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, predstavnik pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić, Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i odborničke grupe Srce grada Đorđe Miketić.

Živković je izrazio žaljenje što sastanku nije prisustvova Udružena opozicija Srbije i pozvao ih da razgovaraju, uz napomenu da će se on, ako treba, povući iz razgovora.

Na pitanje o izlasku u ideološkim kolonama na izbore, Movsesijan je rekao kako ne žele da iznosi taktiku u javnost, a da je sastank bio i neka vrsta priprema za eventualni dijalog opozicije i vlasti.

Movsesijan je naveo da je cilj da u dijalogu učestvuju bez ideoloških razlika u pogledu elementarnih uslova za izbore i da opozicija ima zajedničke koncizne zahteve.

Upitan o ujedinjenju sa PSG, Movsesijan je rekao da obe organizacije biraju novo rukovodstvo, ali da on potencira ukrupljavanje opozicije.