Sahranjeni piloti Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević

Vesti 29. sep 202015:56 > 16:29
Tanjug/STR

Uz vojne počasti danas su sahranjeni piloti, kapetan prve klase Zvonko Vasiljević i major Dejan Krsnik, koji su poginuli 25. septembra u padu vojnog aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pilot major Dejan Krsnik sahranjen je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a Zvonko Vasiljević na groblju u selu Donja Borina kod Malog Zvornika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Sahrani majora Krsnika, uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku brigadni general Srđan Petković.

POVEZANE VESTI

U znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je major Krsnik učinio za nju zastava Republike Srbije predata je njegovom sinu.

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Sahrani Zvonka Vasiljevića, pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Republike Srbije u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan prve klase Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su 25. septembra prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka, navelo je Ministarstvo.