Šarčević: Matematički fakultet jedan od najboljih, rame uz rame sa svetskim

Vesti 01. okt 202015:15 > 15:21
N1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je poslednjih godina Matematički fakultet jedan od najboljih u zemlji i zahvaljujući uspesima svojih studenata je "rame uz rame" sa prestižnim fakultetima sveta, Rusije, Кine.

POVEZANE VESTI

Kako se u saopštenju Ministarstva prosvete navodi, tokom obilaska Matematičkog fakulteta u Beogradu, povodom početka nove akademske godine, Šarčević je rekao da je prema rezultatima studenata i učenika – Srbija zemlja matematike i dodao da je na tom fakultetu diplomiralo oko 8.000 matematičara, više od 700 magistara i više od 400 doktora nauka.

Dodao je da je neophodno pojačati afirmativne mere, kako bi studenti upisivali nastavnička zanimanja i da je to jako važno kako bi pedagoški rad, po standardu i drugim stvarima, bio vrednovan kao onaj u kompanijama.

On je brucošima poželeo dobrodošlicu i poručio im da taj fakultet pruža zaposlenje odmah, odnosno da će imati ponude već za vreme studiranja.

Šarčević je naglasio da u novoj godini studente čekaju preventivne mere, pripremane zajednički sa medicinskom delom Кriznog štaba, predstavnicima visokoškolskih ustanova i studentskih tela.

„Veoma je važna bezbednost studenata, nastavnika i njihovih porodica. Moraju se uvažavati posebnosti svake vrste studijskog programa i te mere moraju biti prilagođene uslovima studija“, dodao je on.

Podsetio je i na nove master programe u okviru projekta Master 4.0, koje pružaju, kako se navodi, „nove mogućnosti studentima“.