Zelenović: Ukoliko se ne ispune zahtevi SNS, rečeno im je da dođu do naših kuća

Vesti 07. okt 202000:21 > 00:29
N1

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je portal Nova.rs da su pristalice SNS zatražile od okupljenih ispred GIK-a da ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni sutra, da će se protestovati ispred njegove kuće, kao i ispred kuća Dušana Petrovića i Budimira Pavlovića i dodao da to jasno znači poziv na linč.

Zelenović je za Nova.rs rekao da je prvo lažno objavljeno da njegovu kuću čuva obezbeđenje.

„Ceo Šabac zna da nas niko nije čuvao, šta god da smo radili. Poznato je da ja idem biciklom na posao“, rekao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je dodao da su pripadnici SNS pozvali ljude da protestuju ispred njihovih kuća.

POVEZANE VESTI:

„To je poziv na linč. Voleo bih da znam šta o tome ima da kaže načelnik policije, a voleo bih da znam šta kaže i ministar policije. Pitam se gde mi živimo“, kaže Zelenović za Nova.rs.

On je dodao da je okupljenima ispred GIK-a rečeno da se raziđu, a da je predsednik komisije i dalje u zgradi. Napomenuo je da se načelnik policije nije oglašavao.

„Ukoliko sutra zahtevi SNS ne budu ispunjeni, rečeno im je da dođu do naših kuća“, zaključio je Zelenović i rekao da će sutra biti podnete krivične prijave.

Načelnik policije Šabac Zoran Jevđenić rekao je da su apsolutno netačne tvrdnje Zelenovića da policija nije reagovala po prijavi članova Gradske izborne komisije u Šapcu.

Predsednik Gradske izborne komisije u Šapcu Budimir Pavlović je za N1 izjavio da su aktivisti i rukovodioci SNS u Šapcu fizički blokirali članove gradske izborne komisije da napuste salu u kojoj su zasedali.