Suđenje Ninoslavu Jovanoviću: Veštaci svedočili o povredama otete devojčice

Vesti 14. okt 202015:26 > 15:28
N1

U sudskom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče koji je u decembru prošle godine oteo dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola, danas su u Višem sudu u Nišu ispitani veštaci niškog Zavoda za sudsku medicinu, koji su bili članovi komisije koja je veštačila vrstu i težinu povreda devojčice.

Kako Beta saznaje, optuženi je na današnjem ročištu ponovio predlog da se još jednom obavi njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, a tražio je i da se u svojstvu svedoka ispitaju lekari Kliničkog centra Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletne oštećene.

Sud je oba predloga optuženog odbio. Sud je prihvatio predlog advokatice otete devojčice da se obavi psihijatrijsko veštačenje maloletne žrtve, a suđenje će biti nastavljeno 18. novembra.

POVEZANE VESTI

Zbog zaštite interesa maloletne devojčice, sudski postupak je zatvoren za javnost, a Jovanović se uvodi u sudsku zgradu kroz ulaz koji je potpuno sakriven od očiju javnosti.

U dosadašnjem sudskom postupku saslušani su i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog i lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili devojčicu nakon otmice.

Na prethodnom ročištu, održanom početkom aprila svedočila je i oteta devojčica.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović na suđenju svoj zločin pravda neuračunljivošću i alkoholisanošću i pokušava da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo je 22 godine u zatvoru.