Brnabić: Trenutno se ne planira nikakva zabrana kretanja

Vesti 18. okt 202022:52 > 22:56
N1

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da se, u okviru borbe protiv širenja koronavirusa, trenutno ne planira nikakva zabrana kretanja za građane, i da je sigurna da će takva mera biti izbegnuta.

Ona je u emisiji Hit tvit televizije Pink ocenila da je većina građana disciplinovana kada je reč o nošenju zaštitnih maski i konstatovala da je Srbija u ovom trenutku daleko od situacije u kakvoj se nalazi Hrvatska, ali da „brzo možemo da dođemo u problem“.

„Apelujem na sve građane da maske nose u zatvorenom, a na otvorenom tamo gde je gužva i gde se čeka u redovima“, poručila je Brnabić i naglasila da je najvažnije da se zaštiti zdravstveni sistem.

Pozvala je građane i na soildarnost sa onima koji nisu zaraženi virusom korona, a koji gotovo godinu dana ne mogu da se leče u bolnicama.

„Ne možemo sebi da priuštimo da sve bolnice opet budu kovid bolnice. Mi moramo da lečimo i druge ljude, od drugih bolesti, što je jedan od razloga što sada otvaramo beogradsku Arenu kao kovid bolnicu“, objasnila je Brnabić.

Komentarišući proteste širom Evrope zbog obaveze nošenja zaštitnih maski, ona je pohvalila građane Srbije, rekavši „da smo ovoga puta među disciplinovanijima, pogotovo kada se uzmu u obzir protesti u Nemačkoj, Francuskoj ili Velikoj Britaniji.“

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.