Vulin: Od danas Kobre ponovo Odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba

Vesti 20. okt 202014:14 > 14:23
Ministarstvo obrane

"Od danas 'Kobre' više nisu Bataljon vojne policije. Od danas 'Kobre' su Odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska pripadnika te jedinice u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja.

„Zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, ‘Kobre’ će moći bolje i efikasnije da rade svoj posao. Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, je u zadatku da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom. ‘Kobre’ su naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije. Mnogo smo uložili u njihovu opremu i obuku, a oni to vraćaju na najbolji mogući način“, naveo je on.

Vulin ističe da su „Kobre“ jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije. Organizacijskim promenama je povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja.