Na jugu Srbije i dalje nema većih skokova u broju hospitalizovanih zbog korone

Vesti 25. okt 202017:29 > 17:42
Klinički centar Niš
N1

Na jugu Srbije i dalje nema drasticnih skokova u broju pacijenata sa koronavirusom koji iziskuju obavezno bolničko lecenje, ali je u Nišu porast broja smeštenih u bolnicu u nedelju veći u odnosu na prethodne dane. U Kliničkom centru je sedam pacijenata više smešteno na kovid odeljenja nego u subotu. U teškom stanju su četiri pacijenta i oni su na respiratorima.

„U kovid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 50 pacijenata. Kod 35 je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene koronavirusom“, saopstio je Klinicki centar u ovom gradu.

Posle Niša, najveći broj pacijenata obolelih od kovida-19 na bolničkom lečenju je u Vranju. U tri kovid centra u ovom gradu ukupno je hospitalizovano 30 pacijenata.

„Kod 14 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom kovid -19“, navode u Kliničkom centru u Nišu koji javnost obaveštava o bolničkoj statistici u najvecim gradovima na jugu zemlje.

U Zdravstvenom centru u Lekovcu je na kovid odeljenju trenutno hospitalizovano šest pacijenata. Kod dvoje je potvrđeno prisustvo virusa Sars-Cov2, četvoro prima kiseonicku terapiju, potvrđeno je za N1 u upravi leskovačke bolnice.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.