Janjić: Većina ne može da sasluša ni trojicu iz manjinske stranke, to je porazno

Vesti 29. okt 202012:35 > 12:54
N1

Parlament nema opoziciju, a poslanici su se u svojim istupima jako bavili opozicijom, to je prosto porazno za parlament, ocenio je Dragan Janjić iz Bete.

POVEZANE VESTI

 Ova Vlada će biti kao neka vrsta izbornog i krznog štaba, koji će da se bavi poslovima vezanim za kovid, ali njen glavni zadatak će biti priprema sledećih izbora, kazao je on.

„Mi smo na početku kampanje za izbore koji će biti održani 2020. i sve što se bude radilo ima veze sa tim izborima“, dodao je.

Govoreći o rešenjima za ministre, on je ocenio da su najveće iznenađenje Gordana Čomić i Nikola Selaković, a da postavljanje Darije Kisić Tepavčević izgleda kao neka nagrade.

„Da je došla na mesto ministarke zdravlja, mogli bismo misliti da je takva odluka. S obzirom na to na šta je izabrana, to je samo neka nagrada, to tako izgleda“, smatra Janjić.

On je ocenio i da su se u parlamentu opoziciono ponašali samo predstavnici manjinskih stranaka i dosta dobro su nastupili, ali to je poraz parlamentarizma.

I to je jedan od razloga za rano raspisivanje izbora, jer i Vučiću postaje jasno da ova vrsta parlamenta ne moze biti dobrodošla ni u međunarodnoj zajednici, kaže on.

„Porazno je kad poslanik iz Novog Pazara kaže većini – vi ne možete da saslusate ni nas trojicu“, rekao je, govoreći o skupštinskoj raspravi.