Bilčik: Ne želim da komentarišem spekulacije iz medija o pismu Dačiću

Vesti 29. okt 202013:16 > 13:20
Vladimir Bilčik
N1

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik je izjavio za N1 da ne želi da komentariše spekulacije koje su se pojavile u javnosti da će Evropski parlament uputiti uskoro dva pisma predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću sa pozivom da što pre bude nastavljen dijalog vlasti i opozicije u Srbiji o unapređenju izbornih uslova.

Podsetimo, kako je preneo list Danas pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu, Dačiću će najpre stići pismo predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija, a potom i pismo predsednice Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, Tanje Fajon i izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika.

Bilčik je, u odgovoru na pitanje N1, čestitao Srbiji izbor novog rukovodstva Narodne skupštine i izglasavanje nove vlade.

„Drago mi je što je predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila proevropsku orijentaciju njenog novog kabineta. Radujem se saradnji i komunikaciji sa srpskim partnerima kroz standardne političke kanale, a ne preko poruka u medijima“, naveo je Bilčik.