Blic nastavio ekskluzivnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije

Vesti 29. okt 202018:52 > 18:53
RAS/Aleksadar Dimitrijević

Portal i dnevni list Blic i Olimpijski komitet Srbije, nakon tri godine, produžili su ugovor o saradnji u cilju pružanja medijske podrške sportistima Srbije u olimpijskim sportovima, saopšteno je iz Ringier Axel Springera, medijske kompanije u čijem je vlasništvu Blic.

„Olimpijski komitet Srbije je institucija sa najvećim sportskim uticajem i ima dužnost da svojim radom i delovanjem šalje poruke mira, jedinstva, viteštva I da utiče na veliki broj mladih ljudi. U tome nam je naravno potrebna pomoć, kako bi reč o našoj misiji stigao do što više ljudi širom Srbije, a uz današnje elektronske medije, i širom planete! To su prepoznali i naši partneri iz kompanije Ringier Axel Springer koji će nam i u narednom Olimpijskom ciklusu pomoći da, dobra reč o uspesima naših sportista dođe do što više ljudi“, naveo je tom prilikom Božidar Maljković, predsednik OKS.

Kako je istakao, srpski sportisti su istinski heroji današnjice, koji na najbolji način prezentuju našu zemlju i sve vrednosti koje baštini olimpijski pokret. Zajedno nosimo jednu veliku društvenu odgovornost i presrećni smo što možemo da potpišemo ugovor sa ovom uglednom kompanijom, rekao je Maljković. „Hvala još jednom našim partnerima i želim vam da javnosti u Srbiji prenesete što više lepih vesti o medaljama iz Tokija, Pekinga i Pariza“, dodao je.

Jelena Drakulić-Petrović, generalna direktorka Ringier Axel Springer Srbija, navela je da se šampioni uvek drže zajedno. „Predstavljam kuću koja je šampion u svom poslu, a danas sa Božidarom Maljkovićem i pod njegovim vođstvom radimo i nastavljamo veoma blisku saradnju sa Olimpijskim komitetom koji okuplja pod svojim okriljem najveće šampione u zemlji. Iz ove neobične godine, jedna od vodećih pouka mogla bi biti podsećanje na važnost preventive i očuvanja jakog imunog sistema, gde sport i fizička aktivnost imaju važnu ulogu: pozitivno utiču na usvajanje zdravog načina života i unapređuju zdravlje i kvalitet života. Sport nas jedini može spasiti i napraviti iskorak prema zdravlju i zdravoj naciji“, istakla je Drakulić Petrović.

Dodala je da se raduje što će Blic nadalje biti ekskuzivni medijski partner Olimpijskog komiteta Srbije i što će doprinositi u promociji jednog od najvećih blaga Srbije – srpskih sportista kojima se svi ponosimo.

„Blic je oduvek bio uz vrhunski sport i veliko mi je zadovoljstvo što je dolaskom Bože Maljkovića u Olimpijski komitet ta saradnja produbljena i produžena i što smo od 2017, pa se nadam i narednih 10-15 godina biti uz naše olimpijce i promovisati olimpijske sportove“, rekao je Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Blic, koji je dodao da je njihova misija da takvom promocijom pomognu da se što više dece počne baviti sportom.

Produženje ugovora potpisali su Drakulić Petrović i Maljković u sedištu Olimpijskog komiteta Srbije – Olimpijskoj kući, a potpisivanju su, iz Mihailovića, prisustvovali i Žarko Zečević, potpredsednik OKS i Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS.