Brnabić: Srbija je sve osim podeljenog društva, to se vidi na svakim izborima

Vesti 09. nov 202010:06 > 17:20
N1

Srbija je sve osim podeljenog društva, što se jasno vidi na svakim izborima, ocenila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je ocenila da je „ogromna“ većina građana Srbije „tiha, radi i trudi se da nešto stvori“ ali i da postoji „ogromna, izuzetno glasna, moćna i bogata manjina sa velikim brojem medija, koja diže toliku buku da deluje da je zemlja podeljena“.

„Srbija je daleko od podeljenog društva, ona je sve osim podeljenog društva. Amerika je primer podeljenog društva, u Srbiji to nemate“, kazala je premijerka za televiziju Hepi.

Govoreći o nezadovoljstvu opozicije medijskom scenom u Srbiji, ona je kazala da za razliku od vremena kada su te stranke bile na vlasti i kada nije bilo medijskog pluralizma, danas „mnogo više medija na najbrutalniji način kritikuje predsednika Aleksandra Vučića“.

SSP: Bogata manjina koja poseduje većinu medija su novi SNS bogataši

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je, povodom izjave premijerke da Srbija nije podeljeno društvo i da je jedini problem glasna i bogata manjina koja poseduje medije u Srbiji, za šta je kao dokaz navela izbore, da se ona time „ruga svima koji su bojkotovali lažne izbore na kojima je glasalo jedva 40 odsto građana, što je najmanji broj u istoriji“.

SSP navodi da „kada predsednica Vlade govori o tome da je problem u manjini, to je dokaz da deli građane i ne razume demokratiju“.