CarGo: Aplikacija satima bila meta hakerskih napada

Vesti 12. nov 202010:18 > 10:19
N1

CarGo aplikacija našla se na udaru velikog broja agresivnih hakerskih napada, saopštilo je Udruženje gradjana CarGo. Napadi su počeli u sredu u popodnevnim satima i trajali su sve do kasno u noć, kažu u udruženju.

CarGo tim inženjera, kako navode, sprečio je višesatni napad i na osnovu „logova“ ustanovio da napadi dolaze iz Švajcarske, od islamističke grupe hakera.

Predsednik udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je da napad dolazi samo dan nakon objave o zajedničkoj akciji sa manastirom Hilandar za pomoć ugroženoj deci iz celog regiona.

„Nismo mogli ni da sanjamo da će jedna humanitarna aktivnost postati razlog za napad na nas. Ja, a verujem i svi članovi našeg udruženja, ma koje veroispovesti, poštujemo sve vere i sva opredeljenja i znamo da je ovo delo fanatika. Niko nas na svetu neće uplašiti da pomažemo našim svetinjama i našoj bratskoj kući – Hilandaru“, rekao je Vučić.

Generalni tehnički direktor CarGo Technologies Strahinja Dević kazao je da su svi napadi na CarGo uzaludni jer su podaci zaštićeni najvećim stepenom bezbednosti i da je briga o bezbednosti podataka korisnika uvek na prvom mestu.

„Naša aplikacija je sigurno medju najbezbednijim na svetu. Branili smo se od svih pokušaja probijanja bezbednosne zaštite. Sam napad je izgledao tako što su hakeri otpočeli ‘DoS’ napad kojim su želeli da prikriju kreiranje velikog broja naloga, koji su imali za cilj da se registruju kao korisnici sa privilegijama administratora. Interesantno, svi nalozi koje su hakeri pokušali da registruje zapravo su termini iz Kurana“, rekao je Dević.