Organizator protesta ispred bolnice u Novom Pazaru dao izjavu policiji

Vesti 14. nov 202014:37 > 14:39
Bolnica Novi Pazar
N1

Aladin Paučinac, jedan od organizatora svakodnevnih protesta grupe građana ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru, dao je izjavu policiji po nalogu tužioca, objavio je Radio "Sto plus".

Paučinac je tom radiju rekao da je izjavu dao po prijavi direktora Bolnice, Meha Mahmutovića, zbog narušavanja javnog reda i mira.

„Rekao sam policiji da mi nezadovoljstvo iskazujemo svakog radnog dana, vodeći računa da budemo na mestu gde ne smetamo nikom, koje je najmanje prometno, i da ne uznemiravamo nikog“, rekao je Paučinac.

Objasnio je da „tokom polučasovnog skupa podsećamo građane da epidemija koronavirusa i dalje traje, da nema opuštanja, a da rukovodstvo Bolnice mora da iznosi tačne informacije i da nas blagovremeno o svemu obaveštava, što nisu do sada nijednom učinili“.

U izjavi, u koju je Radio „Sto plus“ imao uvid, Paučinac je naveo da svakodnevno od tužilaštva traže da pokrene istragu rada u Bolnici jer, kako je rekao, „mi smo sigurni da neko mora snositi odgovornost , a smatramo da su to rukovodioci bolnice“.

„Naša jedina želja je da nam se nikada više ovako nešto ne ponovi i da na čelu bolnice budu odgovorni ljudi“, rekao je Paučinac.

On sa grupom građana od sredine jula svakog radnog dana u 17 časova ispred Opšte bolnice traži smenu njenog direktora Mahmutovićeva i njegovih saradnika jer „su nespremno dočekali prethodni talas koronavirusa“, kada je Novi Pazar bio žarište u Srbiji.