Vojvodić: U gledanju televizije nema ni "o" od onlajn nastave

Vesti 26. nov 202013:14 > 13:26
N1

Predsednica Sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić izjavila je u emisiji N1 Studio lajv da u gledanju televizije "nema ni o od onlajn nastave". "A pogotovo kada smo svedoci da sada na drugom programu RTS idu skupštinske sednice", kaže Vojvodić.

Govoreći o novim merama koje je doneo Krizni štab, kaže da je „mnogo značajnije kako će u budućim danima uspeti da izađu na kraj sa onim što im se stavlja kao profesionalna obaveza“.

POVEZANE VESTI

„Jako je bitno da se otključaju digitalni udžbenici, i EIB je sa 65 miliona evra podrške, rekli su da investiraju za digitalizaciju osnovnih i srednjih škola u Srbiji, da ministarstvo prosvete otključa digitalne udžbenike za svu decu u Srbiji“, kaže.

Kako je rekla, „ne smatraju da je onlajn nastava onaj Šarčevićev koncept“.

„Gledanje televizije – nema tu ni o od onlajn nastave, a pogotovo kada smo svedoci da sada na drugom programu RTS idu skupštinske sednice“, kaže Vojvodić.

Istakla je da su „snažno protiv toga da se zloupotrebe modeli digitalne komunikacije“.

„Potpuno je nemoguće u okolnostima u kojima vam učenik čak i iskreno kaže da ne poseduje kameru, a onda vam šalje gomilu nekih radova, pa vi tražite nultog kreatora domaćeg zadatka“, kaže ona.

Govoreći o broju inficiranih u školama u Srbiji, kaže da su „uzaludno pokušavali da dobiju precizne brojke iz 16 školskih uprava na teritoriji Srbije“.

„Ja sam tokom prošle sedmice došla do podatka da je u školskoj upravi Beograd tog trenutka bio zabeležen trocifren broj, šta je to, ja mogu da mislim da je 972, a ne 114“, kaže ona.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.