Vučić čestitao Dan vojnih veterana: Vaša žrtva nije bila uzaludna

Vesti 04. dec 202012:15 > 13:17
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan vojnih veterana, uz uverenje da se više neće morati ratom i oružanim sukobima braniti otadžbina od neprijatelja, zahvalio je veteranima na žrtvi koji su podneli i obećao da ona nije bila uzaludna.

Vučić je podsetio da je, posle potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

„Vi, vojni veterani, negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, dugu više od jednog veka, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, jer mi smo danas ovde gde jesmo, pored ostalog zahvaljujući upravo njima. Njihova hrabrost i upornost su nam najbolji dokazi da je u životu sve moguće“, istakao je Vučić.

„U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da gradimo stabilnu budućnost kroz obezbeđenje ekonomskog napretka, očuvanje integriteta Srbije i identiteta Vojske Srbije, čestitam vam praznik“, poručio je Vučić.

Stefanović položio venac na Spomenik neznanom junaku

Povodom Dana vojnih veterana, ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo odbrane

Stefanović je u spomen-knjigu upisao: „Snažno ujedinjeni i vođeni verom u otadžbinu izvojevali ste pobedu i odbranili pravo na slobodan život građana u našoj zemlji. Zaštitili ste svoju zemlju i odbranili njenu čast, ne pitajući za cenu. Počivajte u miru znajući da ste ispisali istoriju pobednika i da potomci nikada neće dozvoliti da sećanje na vaše podvige izbledi. Neka vam je večna slava i hvala“.