Vesić: Džej zaslužuje da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Vesti 07. dec 202008:41 > 08:44
Goran Vesić
Tanjug / Strahinja Aćimović

Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je u Jutarnjem programu TV Hepi potvrdio da je Skupština grada Beograda dobila predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana i ocenio da Džej zaslužuje tu počast.

POVEZANE VESTI

„Ovu čast se zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom ali i umetničkim delom. Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej“, rekao je Vesić.

Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali, i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice, rekao je Vesić.

On je ocenio da je Džejj sebi „za života obezbedio večni život kroz pesme koje će se pevati dok nas Srba i Beograda bude bilo“.

Vesić je najavio da će predložiti da Džej dobije obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao. On je podsetio da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti, prenosi Beoinfo.