Vučić o vraćanju odlikovanja: Rukovodio sam se radom u određenoj sferi

Vesti 09. dec 202015:21 > 15:35
Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je odlikovanja lekarima davao za zasluge u svom poslu i borbi protiv koronavirusa, a ne "po partijskoj liniji".

Govoreći o vraćanju odlikovanja infektologa iz Zaječara, Vučić je rekao da nije pitao lokalne funkcionere Srpske napredne stranke u Zaječaru šta misle o odlikovanju infektologa, koji je, prema njegovim rečima, bio član Liberalno demokratske stranke.

„Rukovodio sam se radom u određenoj sferi, a onda je nekome bilo važnije da napadne ljude iz stranke predsednika države“, naveo je predsednik i dodao da je razlog tome objavljivanje slika na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, on je dobijao pozive iz Novog Sada kojim je pokušano da mu se ukaže da „nije dobro da neki ljudi dobiju odlikovanje“. 

„A dodelio sam ih, jer su zaslužili“, kazao je Vučić i dodao da se time ponosi. 

Podsećamo, infektolog iz Zaječara Nenad Ristović, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv koronavirusa, juče je vratio to odlikovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od „dvojice kriminalaca“ iz vrha Srpske napredne stranke u tom gradu.

Otvaranje bolnice u Kruševcu očekuje se 17. decembra

Otvaranje kovid bolnice u Kruševcu očekujemo 17. decembra i to će dodatno ojačati naš zdravstveni sistem, najavio je  Aleksandar Vučić.

Istakao je da u samom Kruševcu epidemiološka situacija nije toliko teška kao u Kraljevu, koju je opisao „kao da su svi u Kraljevu zaraženi“. 

„U Kraljevu se beleži po 220 do 250 novozaraženih dnevno“, rekao je Vučić i naglasio da je veoma zahvalan lekarima.

„Svaka vam čast na svemu što radite za svoju zemlju i svoje građane“, poručio je Vučić. 

On je dodao da je država, tokom kovid krize gledala kako da sačuva privredu „ne ugrožavajući budućnost naše dece, ne povećavajući javni dug preko ‘nivoa Mastrihta’, iako su preko toga išle i najmoćnije zemlje Evrope“. 

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.