Zbog hitnih radova na uklanjanju dimnjaka zatvaranje ulica u centru Beograda

Vesti 09. dec 202016:29 > 16:36
N1

Gradska uprava grada Beograda saopštila je će zbog hitnih radova na uklanjanju dimnjaka sa zgrade Gradske uprave u Kraljice Marije sutra ujutro biti zatvorena Ulice Starine Novaka, na delu od 27. marta do Knez Danilove, kao i deo od Cvijićeve do Knez Danilove, u smeru ka Ulici 27. marta.

Posle obavljenog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je dimnjak sklon padu, te da je neophodna hitna demontaža, prenosi Beoinfo.

Radovi bi mogli da traju 24 sata, pa se saobraćaj na pomenutim deonicama zatvara od sutra u pet sati ujutro, kada će početi montaža dizalice neophodne za radove, navedeno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će zbog tih neodložnih radova vozila sa linija javnog prevoza 33, 48, 77 i 79 saobraćati izmenjenim trasama. Autobusi na linijama 33 i 48 kretaće se ulicama Starine Novaka, 27. marta, Takovskom, Jaše Prodanovića, Cvijićevom, Zdravka Čelara i dalje redovnom trasom.

Vozila na liniji 77 kretaće se trasom: Svetogorska – Takovska – Jaše Prodanovića – Cvijićeva i dalje redovno, a na liniji 79 autobusi će ići ulicama Džordža Vašingtona, Takovskom, Jaše Prodanovića, Cvijićevom i dalje redovnom trasom.

Za ovu priliku, vozilima javnog prevoza sa linije 79 biće dozvoljeno desno skretanje iz Takovske u Džordža Vašingtona, a vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.