Udruženje "Mame su zakon" traži hitan sastanak sa ministrima i premijerkom

Vesti 10. dec 202017:07 > 17:10
N1

Udruženje "Mame su zakon" zatražilo je hitan sastanka sa ministrima Darijom Kisić Tepavčević, Ratkom Dmitrovićem i premijerkom Anom Brnabić zbog primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Na Međunarodni Dan ljudskih prava želimo da vas upoznamo sa tim koliko su ljudska prava trudnica, porodilja i dece u Srbiji danas ugrožena zbog primene lošeg zakona, navodi se u saopštenju predsednice udruženja Tatjane Macure.

POVEZANE VESTI

Želimo i da vas podsetimo na obećanje koje je predsednica Vlade Srbije dala na poslednjoj sednici koja je bila rezervisana za poslanička pitanja, da će izmene ovog Zakona biti prioritet i da će biti razmatrane na samom početku zasedanja, navodi se u saopštenju.

Kako je u toku rasprava o raspodeli republičkog budžeta za 2021. godinu, mi, nažalost, u predlogu ne vidimo da su odvojena značajnija sredstva koja bi rešila ove goruće probleme, ističe se u saopštenju.

Udruženje “Mame su zakon” predlaže hitan sastanak sa ministarstvima, kao i sa premijerkom pre konačnog usvajanja budžeta za narednu godinu, navela je Macura.

Glasanje o budžetu za 2021. godinu očekuje se kasnije večeras.