Rasim Ljajić ponovo izabran za lidera SDPS, kampanja od 15. januara

Vesti 12. dec 202012:28 > 12:30
N1

Rasim Ljajić izabran je za predsednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) na Trećem kongresu SDP Srbije, koji je održan onlajn, a na kongresu je odlučeno i da stranka od 15. januara počne kampanju za predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu.

Kako je saopštila SDPS Srbije, za izbor Ljajića opredelilo se 17.946 članova partije, koji su od 20. do 30. novembra imali pravo da na potpuno otvorenim listama, bez unapred predloženih kandidata, glasaju za novo rukovodstvo stranke.

POVEZANE VESTI

Za potpredsednike SDPS izabrani su Tatjana Matić, Bisera Buhić, Marija Labović, Jug Radivojević, Nenad Ivanišević i Jasmina Karanac. Za novog generalnog sekretara izabran je Uroš Kandić, predsednika Izvršnog odbora Branko Gogić, predsednika Političkog saveta Vladimir Nikolić i za portparola Vesna Antić.

Na kongresu je izabrano i 250 članova Glavnog odbora i usvojene i izmene Statuta, kao i programski dokument pod nazivom „Manifest 2020“, koji na jasan način definiše programska načela stranke, kao i partijske ciljeve u 10 ključnih oblasti.

Doneta je i odluka da partija od 15. januara započne kampanju za predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu, uz poštovanje svih epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa.

Socijaldemokratska partija Srbije je prva politička stranka u zemlji koja je održala onlajn kongres, a kompletno rukovodstvo izabrala bez unapred predlaganih kandidata, glasovima svih registrovanih članova partije, navodi se u saopštenju.