Osmani: Izjave Dačića o Klintonu i Olbrajt odvratne i nehumane

Vesti 12. dec 202022:43 > 22:45
N1

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani ocenila je da su nepodnošljivi, odvratni i nehumani navodi predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da su Madlin Olbrajt i Bil Klinton lagali kada su rekli da su Srbi počinili genocid i ubili civile.

„Još jednom vidimo kako srpski lideri izjavljuju laži i negiraju ratne zločine. Govoriti da su predsednik Bil Klinton i sekretar Medlin Olbrajt lagali svet kada su delili priču o genocidu koji je srpski režim počinio ’99. je nepodnošljivo, odvratno i nehumano“, napisala je Osmani na tviteru.

Osmani je rekla da se počinjeni zločini ne smeju sakriti, i da njihovo skrivanje samo po sebi predstavlja zločin, novo krivično delo jednako strašno kao i samo delo.

„Priča o srpskom genocidu na Kosovu je neophodna, jer je izbor da se ćuti poricanje postojanja genocida. Kada su predsednik Klinton i sekretar Olbrajt govorili izabrali su istinu umesto laži, humanost umesto neljudskosti, izabrali su da brane živote, dostojanstvo i prava na život građana Kosova. Na ovome smo zauvek zahvalni“, napisala je ona.