Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću saslušan veštak Klinike za mentalno zdravlje

Vesti 16. dec 202015:43 > 15:52
N1

Otmica dvanaestogodišnje devojčice na periferiji Niša dogodila se pre skoro tačno godinu dana, a danas je pred Višim sudom u tom gradu, bez prisustva javnosti, nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću iz Malče u okolini Niša, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje deteta.

„Današnji glavni pretres je održan, ispitan je predstavnik komisije Klinike za mentalno zdravlje u Nišu koja je obavila psihijatrijsko veštačenje maloletne oštećene“, saopštio je Viši sud po okončanju ročišta.

Ovo suđenje, za koje je u javnosti vladalo veliko interesovanje, protiče u zatvorenoj formi zbog zaštite maloletne žrtve.

Prethodno su, kako prenose mediji, svoj nalaz i mišljenje dali i sudsko medicinski veštaci koji su se izjasnili pred sudom o fizičkim povredama koje je maloletnica zadobila tokom devet dana zatočeništva, provedenih po planinama i napuštenim seoskim kućama.

Posle intenzivne potrage, uhvaćen je 5. januara na seoskom groblju u Malči gde je i živeo, u blizini kuće. Jovanović je javnosti poznat kao višestruki povratnik po pitanju krivičnih dela za koje se tereti.

Dokazni postupak je, kako kažu, u toku, a sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar, saopštio je Viši sud.