Nakon fondacije za Tačija, na Kosovu osnovana i fondacija za odbranu Veseljija

Vesti 19. dec 202016:30 > 16:44
N1

U kosovskim medijima objavljeno je da je posle osnivanja fondacije za pravnu zaštitu bivšeg predsednika Kosova, Hašima Tačija, koji je osnovala njegova porodica da bi mu pomogla jer je je optužen pred Specijalnim sudom u Hagu, takva fondacija osnovana i za bivšeg predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) i Skupštine Kosova, Kadrija Veseljia.

PROČITAJTE JOŠ:

Fondacija, osnovana na osnovu propisa Kosova, „ima za cilj prikupljanje sredstava na dobro organizovan i transparentan način fizičkih i pravnih lica koja izražavaju volju i solidarnost da pomognu finansijski, kroz donacije, pravnu zaštitu bivšeg predsednika Veselija“, kaže se u saopštenju prenetom u prištinskim medijima.

Dodaje se da će fondacija biti „jedinstvena adresa za te svrhe“ i da će „integrisati svaku finansijsku i materijalnu pomoć za zaštitu bivšeg predsednika Veselija na zakonit, transparentan i profesionalan način“.

U saopštenju se kaže da je fondacija osnovana na inicijativu Hisnijaa Veseljia, bliskog rođaka bivšeg predsednika Veselija, i da ima i Odbor, kao najviše telo upravljanja fondacijom.