Radnici povređeni u eksploziji u Fabrici vode van životne opasnosti

Vesti 20. dec 202013:18 > 13:20
N1

Radnici koji su povređeni prilikom eksplozije u fabrici vode su u dobrom stanju i njima i njihovim porodicama pružena je sva potrebna pomoć, saopšteno je iz Fabrike vode u Zrenjaninu.

Kako se navodi u saopštenju, dvojica radnika su van životne opasnosti, a povrede nisu takve da zahtevaju rekonstruktivnu intervenciju.

Iz Fabrike vode su izrazili nadu u skori oporavak kolega, ali i žaljenje što su, kako navode, neke organizovane političke grupe, kao i pojedini mediji iskoristili ovu nesreću za svoje maliciozno dnevno političko delovanje.

POVEZANE VESTI

„Nadamo da će sačekati kraj zvanične istrage i pustiti nadležne organe, ali i stručnjake da sačine izveštaje o nemilom dogadjaju“, saopšteno je iz Fabrike vode.

U ekspanziji koja se dogodila 14. decembra povređeni su A.V. (50) i J.M (42).

Od tog dana vodosnabdevanje je preuzelo preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a o uzrocima eksplozije i eventualnom ponovnom početku rada postrojenja za prečišćavanje vode, iz Fabrike vode još nema informacija.

Zrenjaninci se vodom ponovo snabdevaju iz gradskog vodovoda koja je zabranjena za piće još 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Zbog toga veći deo njih svakodnevno kupuje flaširanu vodu za piće.