Obmanuta gledateljka N1: Doktor se lažno predstavljao da je specijalista

Vesti 20. dec 202016:25 > 19:39
N1

Gledateljka N1, koja već godinama ima problema sa stopalima, javila se našoj televiziji pošto je obavila pregled u privatnoj ordinaciji "Foot Clinic M&S" sa sumnjom da doktor koji ju je pregledao nije specijalista podologije, kako se predstavljao. Ispostavilo se, međutim, da doktor nema specijalizaciju, već da je završio samo osnovne studije medicine. Iako smo doktora Miloša Stanojevića u telefonskom razgovoru pitali da pred kamerama objasni u čemu je problem, odgovor smo, posredstvom PR agencije, dobili od ordinacije čiji je on i osnivač.

Posle višegodišnje bezuspešene borbe sa problemima stopala koje je vodila u brojnim državnim i privatnim ordinacijama, gledateljki TV N1 učinilo se da, ipak, postoji rešenje. Obratila se ordinaciji „Foot Clinic M&S“, gde ju je sačekao doktor Miloš Stanojević.

„Kada sam otišla, iskustvo je bilo zaista prijatno. Doktor je bio zaista na mestu, primio me je i dok je uzimao osnovne podatke o meni, ja sam više iz znatiželje, nego iz neke sumnje, pitala gde je specijalizirao, budući da specijalizacija, kao takva, u Srbiji ne postoji, na šta mi doktor nije dao nikakav odgovor, ćutao je. Kada sam ga pitala da li je završio negde u inostranstvu, on je rekao – da, i tu je razgovor o njegovoj specijalizaciji bio završen“, priča pacijentkinja Milena Gligorijević.

Doktor Miloš Stanojević se, inače, na sajtu te ordinacije, ali i pojedinim TV emisijama, predstavljao kao specijalista podologije, grane medicine koja se bavi bolestima noktiju i stopala.

Sumnjičava posle pregleda, gledateljka N1 obratila se našoj redakciji sa pitanjem da li je doktor Stanojević zaista specijalista podologije. Međutim, u evidenciji lekara sa licencom u Lekarskoj komori Srbije, doktor Miloš Stanojević vodi se kao doktor medicine, što je TV N1 potvdila i Lekarska komora. To znači da je doktor Stanojević završio samo osnovne studije medicine, ne i specijalističke. 

N1

Gledateljka N1 navodi sa kojim se još problemima susrela posle pregleda kod doktora Stanojevića.

„Nakon pregleda, zahtevala sam od doktora da mi da izveštaj lekarski, budući da me uputio da kupim neke uloške, ja nisam znala koje i kakve vrste, međutim doktor mi je rekao da nema potrebe, da samo treba da odem i kupim i to je to. Na kraju posete, on je izašao iz ordinacije, naplatio mi svoju uslugu i pregled i nije mi izdao fiskalni račun. Prosto sam bila zapanjena, i gospođi pre mene nije dao račun koji je bio poprilično veliki i pitala sam se kako to privlači svoje pacijente. Mislim, ako se vi lažno predstavljate kao nešto što niste i time privlačite, pretpostavljam, veliki broj pacijenata koji se ponadaju da će da reše svoj problem“, kaže Milena Gligorijević.

U pisanom odgovoru TV N1 iz „Foot Clinic M&S“ naveli su da se doktor Miloš Stanojević iz oblasti podologije školovao u edukativnim centrima u Poljskoj i Češkoj, gde je, između ostalog, stekao sertifikate za pružanje podoloških usluga. 

Posle pitanja N1, u telefonskom razgovoru sa predstavnikom za odnose sa javnošću „Foot clinic M&S“ rečeno nam je da se doktor Miloš Stanojević više neće predstavljati kao specijalista podologije, što je već sada vidljivo na njihovom sajtu. A gledateljki N1 je, posle zahteva koji je uputila Foot klinici, vraćen novac kojim je platila pregled.

Hoće li biti dodatnih posledica za lažno predstavljanje trebalo bi da odluči Lekarska komora Srbije.