Posle nekoliko dana kolona na granicama, nema više gužvi na ulazu u Srbiju

Vesti 20. dec 202020:39 > 20:48
Fonet/AP

Posle nekoliko dana velikih gužvi i kolona, na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju konačno mogu da odahnu, javljaju dopisnici RTS-a.

Na prelazu Batrovci, na granici sa Hrvatskom, više nema gužvi ni zadržavanja. Veliki talas putnika konačno je prošao, javlja dopisnik RTS-a.

Sve do 18 časova međuzona je bila puna. Bilo je otvoreno sedam ulaza za putnička vozila i jedan za autobuse. Od jutros je kroz prelaz Batrovci prošlo 16.000 putnika, a za protekla tri dana skoro 90.000.

PROČITAJTE I:

Slična situacija je i na granici sa Mađarskom. Na prelazima Horgoš, Kelebija i Bački breg više nema gužvi, javlja dopisnik RTS-a.

Od jutros su se na prleazima stvarale kilometarske kolone i čekalo se satima, ali svi putnici su stigli na svoje destinacije. Za protekla tri dana kroz prelaz Horgoš prošlo je oko 50.000 putnika.

Odštampano je i novo zdravstveno upozorenje koje će se deliti putnicima koji ulaze u Srbiju od ponoći, kada stupaju na snagu nove mere. Strani državljani moraće da imaju negativan PCR test, a građani Srbije koji nemaju test moraće u desetodnevnu izolaciju, koju će moći da prekinu ukoliko se u međuvremenu testiraju i ako test bude negativan.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.